Over ons

Mijn naam is Elize Kootstra en samen met mijn man Martijn, onze 3 kinderen, honden en paarden wonen wij in het prachtige Kallenkote in de kop van Overijssel. Met mijn 2 Cane Corso teven Cira en Riva en Cane Corso reu Mauro vormen wij de kennel “Compagno per La Vita” – wat betekent maatje voor het leven. Want bij een correcte en consequente opvoeding, is de Cane Corso een maatje voor het leven!

Onze liefde voor het ras Cane Corso bestaat al langere tijd. Deze is ontstaan in 2004, nadat ik met Martijn ben gaan samenwonen. In 2004 zijn wij heel bewust op zoek gegaan naar een ras met specifieke kenmerken die ons aansprak en ook echt bij ons paste. Een leergierige, slimme en dappere hond, krachtig en mooi, die ten dienste staat aan zijn baas. Energiek wanneer hij aan het werk wordt gezet, maar rustig wanneer hij thuis is. Waakzaam en liefdevol met kinderen en familie en evenwichtig karakter. Zo zijn wij uitgekomen bij de Cane Corso en hebben wij ons 1e “kind” Nero gekregen. Een fantastische en lieve reu, die echt onderdeel van ons gezin is geweest en waar onze destijds kleine kinderen mee zijn opgegroeid.

Met Nero ben ik vanaf dag 1 aan de slag gegaan. Correct gedrag aanleren, consequent blijven, geduld hebben en socialiseren. Deze investering heeft zich dubbel en dwars terugbetaald. Nero is een hond geworden, zoals we het voor ogen hadden. Een maatje, die overal mee naar toe kon en ging, die non verbaal al naar je luisterde, een verrijking! Ik benadruk wel dat investeren in de Cane Corso een absolute must is. Verkeerd gedrag is snel aangeleerd bij de Cane Corso en dit leer je niet snel af.